Escola Andorrana de Sant Julià de Lòria

Diuen els padrins i padrines de Sant Julià, que fa uns anys va aparèixer a l’escola andorrana del poble ,un indret que es fa dir Biblioteca, on les paraules volen i a vegades se sent a infants cantar. Allà viu la Bibliolina, una granoteta exploradora a qui agrada viatjar per tot el món buscant històries per explicar i cançons per cantar i ballar.

Aquest indret està separat en dos escenaris ben diferents. Un amb llibres de consulta, per ajudar els infants més grans en la seva recerca d’informació i els seus deures, i als mestres, que tot i que saben moltes coses, sempre els agrada saber més.

I un altre amb contes i novel·les que estan plens de dibuixos i aventures per transportar a petits i no tant petits, a mons imaginaris on hi ha protagonistes de tot tipus: nens i nenes de diferents nacionalitats i països, animals, robots, cotxes, fades, bruixes, monstres, prínceps, princeses, castells, fantasmes i molts més... que amb les seves històries fan volar la seva imaginació, els fan somiar, cantar i ballar i els ensenyen molts valors que faran dels nens i nenes que visiten la biblioteca, persones especials, fantàstiques i més preparades per enfrontar-se al que vindrà.

Altres persones diuen, que a vegades els nens i nenes poden emportar-se contes i novel·les a casa per ajudar a les seves famílies a retrobar-se durant uns dies, amb l’infant que porten dins i alhora sentir-se responsables de tenir un material tant important que han de cuidar i tornar a la biblioteca més endavant.

El que jo us puc ben assegurar, es que a la biblioteca, o a l’aula en cas de no poder baixar, els bons moments sempre estan assegurats, i que ni tant sols el Corona-virus els podrà aturar; així que conte contat... aquest conte no ha acabat.

Hibouthèque est un logiciel documentaire en ligne permettant une gestion simple et pratique des bibliothèques d'écoles.