L'autor ens visita

Curs 2020-2021

Aquest curs sí que podran venir els Autors de LA RATETA QUE LLEGIA A L'ESCALETA, que són... la Companyia VIVIM DEL CUENTU!

Llegirem, treballarem, escoltarem, cantarem, ballarem i ens ho passarem pipa!

LLUERNES

GUINEUS

CANGURS

LLOPS

ORENETES

LIBÈL·LULES

2019-2020

Aquest curs llegirem, treballarem, cantarem i ballarem aquest conte que ens ha agradat tant i els seus autors, la companyia VIVIM DEL CUENTU ens tornaran a visitar per fer una animació tan engrescadora i divertida com la del curs passat.

Gravarem els balls de cada classe i els penjarem en aquesta pàgina web.

Degut al confinament, no ens hem pogut gravar ballant però sí hem fet totes les activitats del conte i Vivim del Cuentu ens ha enviat un vídeo responent a totes les nostres Preguntes!!!

Aquest curs ens toca TEATRE!!!! Curs 2018-2019

Aquest curs ens toca TEATRE!!!!

Llegirem el conte LA RATETA QUE LLEGIA A L'ESCALETA, de la companyia VIVIM DEL CUENTU i després de llegir-lo, treballar-lo amb moltes i divertides activitats, prepararem 6 obres de teatre (una cada classe) per interpretar-les als alumnes de les 6 classes de Maternal B!

De ben segur que ens ho passarem pipa! Ja hem rebut la carta de la Rateta:

Hola nens i nenes de 2n curs,

Sabeu qui sóc? Doncs us donaré una pista... en els contes tradicionals sempre han dit que sóc presumideta, que escombro l’escaleta, i... que busco un maridet...

Molt bé!!!! La Rateta!!!!!

Però sabeu què?... Ja n’estic tipa de que pensin que sóc així!!!

Perquè realment, el que a mi m’agrada molt és llegir, llegir a l’escaleta... i busco un company que li agradi llegir de tot, com a mi!!!!

Penseu que el trobaré?

Doncs compreu i llegiu el meu llibre... “La Rateta que llegia a l’escaleta”. El treballarem a la biblioteca, cantarem, ballarem i finalment... farem una obra de teatre per a que ens vegin els nens de Maternal!!!!

Què xulo!!!!!!

Doncs... a reveure nois i... a passar-s’ho super bé amb el meu conte!!!!

PEP L'ESCOMBRIAIRE!

Curs 2017-2018:

A partir d'aquest 2n trimestre 2017-2018 llegirem el divertit llibre: PEP L'ESCOMBRIAIRE!

Serà el nostre centre d'interès per treballar temes tan importants com el respecte i la cura del medi ambient, el reciclatge i els oficis. Recitarem poesies, cantarem, ballarem, farem recerca de la bibliografia de la Lola Casas i... finalment tindrem el gran honor i plaer de rebre a aquesta extraordinària escriptora.

En Pep és un escombriaire treballador i polit que cada matí s'entristeix quan contempla la plaça i els carrers plens de papers i deixalles.

En adonar-se del poc que es valora la seva feina, en Pep s'imagina emprenent nous oficis i vivint-los com si fossin fantàstiques aventures. Però un fet sorprenent farà que torni a estimar el seu treball i que se senti de nou content i feliç...

A la Lola li agrada combinar les tasques de mestra i d'escriptora. Diu que treballar amb els nens i nenes de la seva classe li proporciona una gran quantitat d'idees a l'hora de crear històries i poemes. Ha publicat llibres i contes de poesia que sempre tracten sobre temes propers i els fets que més estimem.

Finalment la Lola no ha pogut venir però hem gaudit plenament de l'animació d'una gran actriu i conta contes, la Rosa Fité. Amb ella hem pogut comentar el llibre i ens ha fet volar la imaginació amb les seves divertides i didàctiques històries. Gràcies Carme!!!!!

La tortuga d'en Hans.

Durant aquest curs estem treballant, amb els alumnes de 2n curs, un llibre d'en Pere Martí i Bertran: La tortuga d'en Hans.

A en Hans, un nen alemany, li porten una tortuga de la Costa Brava. En Hans està entusiasmat amb la idea de tenir cura d'un animal com aquell. Però, en començar el fred, la tortuga es colga sota terra per passar-hi l'hivern. En Hans, amb el cor encongit, pensa que la tortuga hauria de tornar al seu hàbitat, i convenç als pares per anar a passar unes vacances d'estiu a la Costa Brava i deixar l'animal en una reserva.

Aquest conte ens presenta una història que ens serveix per treballar el coneixement del medi natural i el respecte als éssers vius. També ens permet fer una passejada pel camí que segueix la tortuga quan se la vol retornar al seu hàbitat i ens demostra que amb lʼajut de tots es pot evitar lʼextinció de les espècies.

Farem una recerca per descobrir la vida i morfologia de la tortuga mediterrània i una pila d'activitats divertides per a gaudir d'aquest llibre tan bonic i interessant.

El Pere Martí ens farà una visita durant el mes de juny i tots l'estem esperant amb molta il·lusió

El dia 2 de juny hem gaudit de la companyia d'aquest gran escriptor i ens ha fet passar una estoneta ben enriquidora:

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

En Jaumet busca escola

Aquest curs ens visitarà el Carles SALA.

Ens estem llegint i treballant En Jaumet busca escola. Un llibre d'aventures molt divertit i que ens està agradant molt a tots.

En Jaumet, el protagonista , ens va enviar una caixa sorpresa amb el llibre, una bola del món i una carta que deia això:

Benvolguts nens i nenes,

Sóc en Jaumet, un nen inquiet que sembla que tingui un coet al cul, jajaja.

No m'agrada gaire la meva escola perquè no puc parar quiet i allà m'obliguen a seure i treballar; per això he decidit voltar pel món per trobar la meva escola ideal, on no em facin estar assegut a la cadira...

Us deixo la meva bola del món per a que pugueu veure el recorregut que faig i els llocs que visitaré...

Però primer haureu de llegir el meu llibre En Jaumet busca escola... Suposo que tots l'heu llegit..., oi?

Ja veureu com us ho passareu molt bé viatjant amb mi a la recerca d'un col·legi on no calgui tenir el cul enganxat a la cadira...

Haureu de treballar molt.

Us he deixat preparat un dossier que fareu a la biblioteca els dies que pugeu i... si tot va bé... a finals de maig us vindrà a visitar el Carles Sala, l'escriptor que ha escrit la meva història!!!!

Què wai, oi?

Així doncs, us deixo treballar i gaudir del meu imaginari…

A reveure nois!!!!!!

Jaumet