No ho expliquis a ningú!

Animació lectora

No ho expliquis a ningú!

D’una banda, tenim la història de dos amics (en Ferran i la Cloe) i un fet (la Cloe confia a en Ferran la seva tortuga Llepafils i una capsa perquè en tingui cura mentre ella se’n va de vacances). En principi, el contingut de la capsa no té cap importància, i tampoc no es tracta de cap secret que en Ferran hagi d’amagar a la seva família, però el nen decideix que no en dirà res, que protegirà el que la seva amiga li ha confiat, pel sol fet que la Cloe abans de marxar li demana que no ho expliqui a ningú.

Producció final

Transformem l’argument

Prèviament a la lectura, els alumnes han d’observar la coberta del llibre i han d’inventar-se un nou títol i una nova història a partir dels personatges, lloc, accions, caixa, l’ou, la tortuga... que hi ha dibuixats. Digueu-los que no llegeixin la sinopsi del llibre per no deixar-se influir. Fitxa de treball PDF


Seguidament, fem la lectura del llibre.

Per finalitzar, fem una comparativa entre la nova història i la versió del llibre. També, realitzem la recomanació del llibre i gravem en vídeo la lectura de les històries que s’han inventat.

Presentació OP UT5152
obra de pes 51 no ho expliquis.pdf