El petit príncep

Igual que l'aviador de la novel·la El Petit Príncep, Antoine de Saint-Exupéry va patir un accident mentre pilotava un avió i va caure en ple desert del Sàhara amb el seu amic i copilot André Prévot. Sols i sense gairebé menjar, de seguida van patir els efectes de la deshidratació i van començar a tenir al·lucinacions, fins que, afortunadament, un beduí els va trobar i va salvar-los.

Títol de l'Activitat: Explorant El Petit Príncep a través de la Lectura i la Música

Objectius:

Explorar la comprensió dels temes i els personatges de "El Petit Príncep" a través de la lectura del llibre i amb l'ajuda de les lletres de les cançons del musical "El Petit Príncep".

Metodologia:

Sessió 01. Introducció

Amb el dossier i l'ajuda de la presentació SLIDE, treballarem aspectes del llibre "El Petit Príncep", incloent la coberta, l'autor, la història, la dedicatòria, la descripció i ubicació del Sàhara, i la descripció del baobab. Escoltarem la cançó "El Petit Príncep de Macedònia" i llegirem la pàgina 7 del dossier. Com a tasca per a casa, haureu de completar la cançó (pàgina 6) i dibuixar un xai (pàgina 7).

El petit príncep

Després de cada capítol, escoltarem la cançó corresponent i els alumnes completaran les lletres amb les paraules que hi falten.

Sessió 02. Lectura del capítol 1 i 2.

Lectura del capítol 1 "Com vaig conèixer el petit príncep", escoltar la cançó "Dibuixa'm un xai - El petit príncep, el musical", completar la cançó pàgina 8.

Lectura del capítol 2 "L'asteroide B612", escoltar la cançó "Cançó dels baobabs - El petit príncep, el musical", completar la cançó pàgina 9. Llegir "Reflexiona".


Sessió 03. Lectura del capítol 3 i 4.

Lectura del capítol 3 "Una flor única al món", escoltar la cançó "La rosa - El petit príncep, el musical", completar la cançó pàgina 10. Llegir "Reflexiona".

Lectura del capítol 4 "De planeta en planeta", escoltar la cançó "El rei", "El vanitós", "El bevedor", "Resultat", "El fanaler" i "El geògraf" del petit príncep, el musical, completar les cançons pàgina 11 a 16. Llegir "Reflexiona".

Lectura d'un nou personatge afegit, "l'habitant del món virtual" i fer la seva il·lustració.


Sessió 04. Lectura del capítol 5 i 6.

Lectura del capítol 5 "El planeta Terra", treballar el personatge de la serp. Escoltar la cançó "El meu asteroide", "Vull ser el teu amic" i "La meva rosa" El petit príncep, el musical", completar les cançons pàgina 20 a 22.

Lectura del capítol 6 "El comiat", escoltar la cançó "El comiat - El petit príncep, el musical", completar la cançó pàgina 23. Llegir "Reflexiona". Escoltar la cançó "Vaig aprendre - El petit príncep, el musical", completar la cançó pàgina 24. Llegir "Reflexiona"


Sessió 05. Després de la lectura.

Completar el resum visual i donar la vostra opinió personal sobre la lectura de "El Petit Príncep". Utilitzar la imaginació per omplir la boa.


Dossier Petit Princep.pdf

Produccions.

Dibuixa'm un xai.

El musical.